masoka

VVC met onderschrift2De wereld heeft behoefte aan vrede, misschien wel steeds meer. En het goede is: we zijn niet machteloos maar kunnen door onze innerlijke vrede en goede intentie ons steentje bijdragen. Uiterlijke vrede en innerlijke vrede zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen vrede in de wereld, als er niet eerst vrede is in ons eigen hart.

Tijdens deze maandelijkse VrouwenVredesCirkel voeden we eerst ons eigen hart: in meditatie openen we ons voor de bronnen van liefde en compassie in en voor onszelf en ontwikkelen we onze kracht en gelijkmoedigheid. Daarna vergroten we de cirkel van onze goede wensen zodat die ook onze naasten omvat, geleidelijk ook de mensen die we niet kennen en tot slot alle levende wezens. En het mooie is, van het zo steeds onvoorwaardelijk maken van onze liefde en compassie, worden we zelf ook gelukkig! Na een ritueel moment, waarin we elk een kaars aansteken voor vrede - in onszelf, onze naaste omgeving of de wereld - dansen we onze wensen voor vrede de wereld in.

Van harte welkom in deze vrouwencirkel!

De gebruikte afbeelding heet Earth Prayer: Radiance van de Amerikaanse kunstenares Kay Kemp. Zie SpiritWorks4U.com.

Data: woensdag 27 september, 25 oktober en 29 november
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), maximaal 18
Kosten: € 12 per keer (€ 30 voor de hele cyclus)
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lichtIeder jaar opnieuw gaan we in de herfst en winter de donkerte tegemoet. En ieder jaar opnieuw voltrekt zich het mysterie: in het diepst van het duister wordt het licht geboren. Op 21 december, de winterzonnewende, keert de beweging weer en beginnen de dagen te lengen.

Tijdens deze dansdag bereiden we ons voor op dit keerpunt. We ervaren de donkerte in en om ons heen net als ons verlangen naar licht. En, we laten ons door de dans meenemen in het bewustzijn dat we van binnenuit altijd al licht zijn....

Sacrale dans is een vorm van meditatief kringdansen. Het is een mooie manier om je te verbinden met je diepste kern, met de ander en met al-wat-leeft. Danservaring is niet nodig. Het gaat om de beleving, niet om de passen.

Datum: zaterdag 9 december
Tijd: van 10.30u tot 16.30u, inloop vanaf 10.00u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), maximaal 15
Kosten: € 35 (incl. lunch en koffie en thee)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is zelfcompassie eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Hoe kom ik mijn vooroordelen en weerstanden over zelfcompassie op het spoor? En vooral, hoe kan ik zelfcompassie beoefenen en een plek geven in mijn dagelijks leven? Tijdens een avondvullend programma over zelfcompassie krijg je theoretische inzichten aangereikt, maar is er ook ruimte voor oefeningen en discussie. En, met een beetje geluk, ga je al met iets meer mildheid voor jezelf naar huis!

Praktisch: minimum 10 betalende deelnemers, aan € 22,50. Inclusief btw, maar zonder reiskosten.

Voor meer informatie of boekingen, neem hier contact op.