masoka

VVC met onderschrift2De wereld heeft behoefte aan vrede, misschien wel steeds meer. En het goede is: we zijn niet machteloos maar kunnen door onze innerlijke vrede en goede intentie ons steentje bijdragen. Uiterlijke vrede en innerlijke vrede zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen vrede in de wereld, als er niet eerst vrede is in ons eigen hart.

Tijdens deze maandelijkse VrouwenVredesCirkel voeden we eerst ons eigen hart: in meditatie openen we ons voor de bronnen van liefde en compassie in en voor onszelf en ontwikkelen we onze kracht en gelijkmoedigheid. Daarna vergroten we de cirkel van onze goede wensen zodat die ook onze naasten omvat, geleidelijk ook de mensen die we niet kennen en tot slot alle levende wezens. En het mooie is, van het zo steeds onvoorwaardelijk maken van onze liefde en compassie, worden we zelf ook gelukkig! Na een ritueel moment, waarin we elk een kaars aansteken voor vrede - in onszelf, onze naaste omgeving of de wereld - dansen we onze wensen voor vrede de wereld in.

Van harte welkom in deze vrouwencirkel!

De gebruikte afbeelding heet Earth Prayer: Radiance van de Amerikaanse kunstenares Kay Kemp. Zie SpiritWorks4U.com.

Data: woensdag 28 maart, 25 april, 30 mei en 27 juni
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), maximaal 18
Kosten: vrije bijdrage (t.v.v. een vredesproject)
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zelfwaardering3Hoe zou het zijn om jezelf echt ten diepste te waarderen voor wie je bent? Zoals je ook je beste vrienden waardeert, of de mensen die je bewondert. Wat zijn de mechanismen in jezelf die deze natuurlijk zelfliefde tegenhouden en hoe zou je die patronen kunnen omvormen?

Tijdens deze workshop leer je meer over de verborgen schat van zelfwaardering. Over hoe de warme waardering voor wie je bent, zowel voor je schoonheid als je menselijkheid, een stabiele basis in jezelf legt, van waaruit het goed is om te leven. We doen samen oefeningen die je helpen het goede in jezelf te zien en alle delen in jezelf te accepteren en verwelkomen. Maar vooral beoefenen we het zien van ons aller unieke schoonheid. Als mensen zijn we allen bedoeld om te stralen, niet ten koste vanelkaar, maar mét elkaar. Als fonkelende sterren aan het hemelgewelf. Een dag met een beetje theorie, veel oefenen en delen, en - wie weet - een dans of een lied.

Data: zaterdag 7 april
Tijd: 11.00u tot 17.00u, inloop vanaf 10.30u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (m/v), maximaal 15
Kosten: € 45 (inclusief syllabus, lunch, koffie en thee) 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

circle orangeHet is eind juni, de zomerzonnewende ligt net achter ons. De natuur is nu op haar mooist: bloeiend, stralend, in volle overvloed. Is er een mooier moment om samen het leven te vieren? En hoe heerlijk is het om het leven te vieren doorheen de vreugde van de dans!

Verbonden in de kring, gaan we samen de weg van de dans. We verblijden ons over de bloei van de natuur, de vreugde van het samen zijn en samen dansen. We dansen omdat wij allen voor de dans zijn geboren!

Datum: zaterdag 30 juni
Tijd: 11.00u - 17.00u, inloop vanaf 10.30u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), max. 15
Kosten: € 35 (incl. lunch en koffie en thee)
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is zelfcompassie eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Hoe kom ik mijn vooroordelen en weerstanden over zelfcompassie op het spoor? En vooral, hoe kan ik zelfcompassie beoefenen en een plek geven in mijn dagelijks leven? Tijdens een avondvullend programma over zelfcompassie krijg je theoretische inzichten aangereikt, maar is er ook ruimte voor oefeningen en discussie. En, met een beetje geluk, ga je al met iets meer mildheid voor jezelf naar huis!

Praktisch: minimum 10 betalende deelnemers, aan € 22,50. Inclusief btw, maar zonder reiskosten.

Voor meer informatie of boekingen, neem hier contact op.