masoka

VVC met onderschrift2De wereld heeft behoefte aan vrede, misschien wel steeds meer. En het goede is: we zijn niet machteloos maar kunnen door onze innerlijke vrede en goede intentie ons steentje bijdragen. Uiterlijke vrede en innerlijke vrede zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen vrede in de wereld, als er niet eerst vrede is in ons eigen hart.

Tijdens deze maandelijkse VrouwenVredesCirkel voeden we eerst ons eigen hart: in meditatie openen we ons voor de bronnen van liefde en compassie in en voor onszelf en ontwikkelen we onze kracht en gelijkmoedigheid. Daarna vergroten we de cirkel van onze goede wensen zodat die ook onze naasten omvat, geleidelijk ook de mensen die we niet kennen en tot slot alle levende wezens. En het mooie is, van het zo steeds onvoorwaardelijk maken van onze liefde en compassie, worden we zelf ook gelukkig! Na een ritueel moment, waarin we elk een kaars aansteken voor vrede - in onszelf, onze naaste omgeving of de wereld - dansen we onze wensen voor vrede de wereld in.

Van harte welkom in deze vrouwencirkel!

De gebruikte afbeelding heet Earth Prayer: Radiance van de Amerikaanse kunstenares Kay Kemp. Zie SpiritWorks4U.com.

Data: woensdag 19 september, 31 oktober en 28 november
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), maximaal 18
Kosten: vrije bijdrage (t.v.v. het vrouwenvredesproject Women wage Peace)
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

charles gilchrist labyrint flower of life de weg naar binnenDe winter is steevast een tijd van inkeer. De tijd om dingen te laten rusten, als zaden, onaangeroerd. Het is ook de tijd van het soms uithouden bij een gevoel van niet-weten of van innerlijke leegte. Het is een tijd om met ons warme hart aanwezig te zijn bij wat nu nog te teer is om te groeien. 

Tijdens deze dag begeleidt de dans ons op de weg naar binnen. Het brengt ons in contact met onze innerlijke stilte en met de ruimte van ons innerlijk gewaarzijn. Dat doen we echter niet alleen. Verbonden in de kring, zijn we ook in contact met de innerlijke ruimte van de ander en dat geeft diepe vreugde. Met muziek en beweging en vergezeld door anderen je eigen weg naar binnen gaan, is er een mooiere manier om de winterinkeer helemaal te doorvoelen?

Datum: zaterdag 8 december
Tijd: 10.30u - 16.30u, inloop vanaf 10.00u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), max. 15
Kosten: € 35 (incl. lunch en koffie en thee)
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is zelfcompassie eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Hoe kom ik mijn vooroordelen en weerstanden over zelfcompassie op het spoor? En vooral, hoe kan ik zelfcompassie beoefenen en een plek geven in mijn dagelijks leven? Tijdens een avondvullend programma over zelfcompassie krijg je theoretische inzichten aangereikt, maar is er ook ruimte voor oefeningen en discussie. En, met een beetje geluk, ga je al met iets meer mildheid voor jezelf naar huis!

Praktisch: minimum 10 betalende deelnemers, aan € 22,50. Inclusief btw, maar zonder reiskosten.

Voor meer informatie of boekingen, neem hier contact op.